Tuesday, February 19, 2013

Let the pictures speak

Post kali ni agak berbaur sweet tahap gula yang tumpah ke ladang gandum dan jadilah Krohh Krohh Krunch . Diharap anda semua bersabar dan setia ke hujung nyawa, ok melampau, setia ke hujung post .


'Kami Boleh Bertahan Lama' Insya allah :)

Bagi sesape yang belum tahu kisah permulaan kami , dengan segala hormatnya, dipersilakan untuk klik di link ini : Monsters In Love.

Sekarang nak cerita apa, lupa sudahhhh ..

Mula tadi nak plan cerita perkenalan kami tapi godek godek post lama, dah pernah post before this . So now, nak expose gambar kami andddd cerita di sebalik gambar . Tu dia mai dahhh .





Cerita di sebalik gambar : Goodbye Shah Alam

Nothing much to share about this photo . Harith was on his way to a wedding , he came along with his mum and his sister ( they were inside the car ) and he passed me his favorite kuih . I dont really fancy about having sweet-tooth at most of the times but the kuih were fine . Yang pastinya dia bagi kuih tu ada sebab : next time nak merasa air tangan kita pulak , buat sebijik macam tu . HAMBOII CANTIK BANYAK NAMPAK



Cerita di sebalik gambar : Harith 19th's birthday celebration

Taraaa . Peristiwa berlaku pada 16 November 2012 , lambat nak dekat sebulan daripada tarikh birthday Harith . Sebenarnya lambat sebab nak cari cuti , asyik busy memanjang . Lepastu saya kat Jengka isk isk long distance relationship la katakan . So plan pun atas kertas biasa, lukis bodo bodo je mindmap . (ha kau, part macam ni memang rajin nak buat mindmap . bila belajar, malas berganda kuasa lima) Plannya :

Gitar --- Candle-light dinner --- 'The Vow' moment

Balik dari Jengka 15hb, terus pergi Yamaha & ambik gitar yang dah ditempah . Lama siot sampai , sabar jela . Lepastu warna dia tak berapa maskulin sangat, aku mintak lain dia bagi lain . Inilah bahana akibat mempercayai gambar, indah khabar dari rupa . Nak tunggu lagi sebulan, memang aku ada cuti lagi ceritanya . Settle bayar apa semua, balik rumah . Esoknya : hari penentuan . Lepas asar, pergi The Windmill, AEON Bukit Tinggi . Kat sana, arrange dengan restaurant manager, suruh dia sorok gitar, nanti masa nak bagi dessert, datang sekali dengan gitar . Pung pang pung pang *cut the story* , malam , after Maghrib , around 8pm, birthday boy datang rumah . Atototo, handsome . (^_^) Sepanjang dalam kereta, agak awkward sebab first time having a decent , romantic dinner ( tak pernah2, selalu dinner burger je haha) dan agak cuak sebab Im a huge failure bab2 plan surprise ni . Selawat tak henti aku dibuatnya .


Sampai je, makan, bla bla, klimaks cerita malam tu : part bagi hadiah . Main course dah habis dimakan so panggillah waiter . Bila dah sampai kat meja kami, ada ke dia pi tanya " Sekarang ke? " CISS KANTOI BUSUK DISITUUU masa tu memang berapi aku , dah la Harith ni sangat particular and sharp observer . But well, girlfriend dia ni memang pandai sokmo berlakon . Dah agak dia akan tanya "kenapa? Haa mesti ada pape" , I backup by saying "Takde la, tadi dah kata nak celebrate birthday sayang so katanya nak serve cake" . Then, I distracted his attention by asking him to capture a few pictures of mine . He wouldn't say 'No' . Well, sayang girlfriend en ahah . By the time the restaurant manager arrived at our table, with a waiter alongside her and a guitar , I started to say "Happy 19th birthday, boyfriend . Hope you like my present" Three of us sang a 'Happy Birthday' song to Harith and he went speechless , his face expression at that moment was priceless :) Dan lepastu sibuk acah acah tiru macam cerita 'The Vow' part makan coklat tu, cewahh sweet habis letu .




Cerita di sebalik gambar : Our second anniversary celebration

Segalanya telah diceritakan di sini ; Happy 2nd Anniversary (in advance) so kalau rajin dan nak tau cerita, baca lah sendiri . Saya pemalas , malas nak ceritakan lagi . So korang rajin, bacalah sendiri . Haha .





Cerita di sebalik gambar : Kak Wani's solemnization day


Tak silap, hari pernikahan ni jatuh pada hari Jumaat . So balik dari matriks memang rushing gila, sampai rumah tukar baju, pung pang pung pang *the story was complicated, cutting it way down* managed to arrive before its time . Nikah lepas asar, sampai rumah Harith around 3 pm . Pergi dengan Dina, my sister sebab parents ada hal masa tu . Masa tu memang awkward gila sebab only closest friends and relatives yang datang . Even nenek Harith diterbangkan dari Tganu pun datang, wahh I was so flattered . Sempat la borak dua tiga patah ayat sebab kurang memahami slang Tganu hehe . No worries, akan ku pelajarinya cewahh haha . One fine day.. insya allah .


Gambar ni sebenarnya plan Harith ! Yess diaaa ! Masa tu dah nak balik , dia bisik "Sayang taknak tangkap gambar sesama ke?" I was just like O.O "Tangkap kat mana?" He said , " Atas tuu " while pouting his mouth, tunjuk ke arah pelamin . Sekali lagi , reaction saya was like O.O . Semua pose atas tu memang diluar jangkaan ya saudara saudari cikeboom cikeboom .





Cerita di sebalik gambar : Wedding Kak Wani

Masa ni, me and Harith memang busy sebab PSPM sem 2 dah dekat . Masa tu matriks Harith hampir tak bagi dia balik :( Maka bersedihlah semorang termasuk saya, cewah . Matriks saya cool, every weekend boleh balik, apedehal . KMS ftw! Weehuuu haha . So pung pang pung pang *suka sangat aku sebut pung pang ni haha* , akhirnya Harith lepas jugak . Sebelum tu Aunty Zakiah (Harith's mum) sibuk call saya, tanya procedure macam mana nak 'kidnap' Harith , wahaha kau tengok, kasih ibu sampai nak kidnap anak sendiri . Yela, mana tak nya, masa engagement Kak Wani, saya jadi wakil Harith sebab dia takleh balik .

So, masa hari wedding ni, saya jadi (konon konon la kan :P) wakil keluarga pengantin perempuan . Which is Harith's family . Wahh, bangga I tau . Bangga level + 99999999 , walaupun sehari jela haha . Sebenarnya tema nya saya tak dapat tangkap lagi tau , even sampai sekarang . Kata aunty, Harith pakai baju melayu kelabu tapi aunty sendiri pakai baju warna pink . Seminggu sebelum wedding tu, satu Banting aku pusing , cari baju untuk wedding tu haa . Selamatlah sana syurga baju kurung yang up-to-date . Last last decide nak beli sama warna dengan Harith , kesian aunty takde geng masa tu :( isk isk

Memang kelakar habis muka aku bertempek make-up, hasil dekorasi oleh Eric Lelong versi perempuan aka makcik . Kejang otot bibir sebab nak jaga lipstik punya pasal . Haha . Itu third time pakai make-up : first and second time pakai masa masuk kumpulan menari darjah 1 dan form 3 . Kau bayangkanlah betapa awkward dan FAKE nya diriku . Lama jugaklah Harith pandang muka girlfriend dia yang telah dicat . Satu hari tu haha . Sampai awal, aunty suruh makan . Sebab me ditugaskan kat bahagian reception and guest book, came with wishing tree . Tapi tengok jela budak budak lelaki yang makan . Oh ramai ok, kawan kawan Harith merangkap jirannya . Saya sorang je perempuan :3

It was really a wonderful day . I enjoyed myself being Harith's family representative, knew his relatives in person much closer and on top of all, I felt honored by the acceptance from Harith's family . Alhamdulillah, couldn't ask Allah for more . :)

So far, our love story is flowing smoothly, adat lah gaduh sikit sikit, much bigger problems await us, if benda kecik pun tak boleh settle, macam mana nak go through future kan , pray for our happiness and our jodoh, insya allah .


1 comment:

  1. this is super cute! manis sangatt! jealous nya. :(

    ReplyDelete